http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zaterdag 28 mei 2016

Zaterdag 28 mei 2016
Ontwaken in Agia Pelagia, Griekenland
KM 53338
Coördinaten 36,32486   22,98403

Wat we ook willen doen op Kythira is wandelen. Monique moet trainen voor de Vierdaagse en die is al tweeënedenhalve week nadat we thuiskomen. Hoewel ze in Nederland al wel al een aantal keren 20 á 25 km heeft gelopen moeten er nog heel wat kilometers bij.
Tja, en ik laat haar (hier) niet alleen lopen dus de voetjes moeten vandaag maar eens aan de bak.

De camper zetten we een paar honderd meter verder verwijderd van het centrum pal langs een strand, zodat we straks onze vermoedelijk zeer verhitte lijven meteen ter verkoeling in de zee kunnen onderdompelen.
Vandaar uit lopen we de weg langs de kust zuidwaarts.  De weg wordt al snel onverhard. Lijkt ons beter om niet te
doen met een camper, m.u.v. een 4x4.


Een ander klein kerkje...
We komen langs de strandjes Fyri Ammos, Lorenzo en Kakia Langada. En een heel leuk klein wit kerkje waar het mee bezaaid lijkt op Kythira.
Het zand op de stranden is hier van een typische kleur rood. We zien een leuke kleine baai waar we straks op de terugweg even een verkoelende duik zullen nemen. Want het is weer warm vandaag! Vanaf de dag van vertrek thuis hebben we al mooi weer. Bofferds.
Op een enkele local op een brommert na zien we niemand. De weg/het pad eindigt op een unieke samensmelting van de zee, een kiezelstrand en een enorme kloof waar zo in het voorjaar nog water in staat. Een heel bijzondere plek wat we zeker een aanrader vinden. Neem je zwemspullen mee want de verleiding om de koele duik te nemen is groot.

Wij doen dat niet hier maar bij het baaitje op de terugweg. Er is daar aan de rechterkant een soort van afscheiding met een rots. Voor wie graag in het blote kontje ligt: daar lijkt het te mogen zien we.

Wat later weer terug bij de camper, en aan  het einde van de wandeling van 7 kilometer  nemen we zoals elkander beloofd nóg een duik en een zonnepauze. Er is ook een stranddouche die de eerste paar minuten heerlijk warm water geeft.
Geen douche met een echte douchekop maar gewoon een stuk pijp met twee haakse bochten waar een dikke straal uitkomt. Een typische Griekse stranddouche.

Innige takken,of zie ik dat alleen??
We rijden de camper weer naar de plek van gisterenavond en maken zelf wat te eten. We hebben nogal wat groente die op moet.  Er komt een Nederlandse man even een babbeltje maken. Hij blijkt de helft van het andere naakte stel op het strand van vanmiddag te zijn ;).

Later op de avond nemen we onder de tamarisken en sterren gezeten nog een paar borrels.
Truste


Zaterdag 28 mei 2016
Overnachten  in Agia Pelagia, Griekenland
KM 53338
Coördinaten 36,32486   22,98403

Geen opmerkingen:

Een reactie posten