http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

dinsdag 24 mei 2016

Dinsdag 24 mei 2016
Ontwaken in Tripotama, Greece
KM
Coördinaten 37.86752 - 21.89053

Monique haalt psomi (brood) in het piepkleine dorpje achter ons. Zo klein dat er zelfs twee supermarkten naast elkaar zitten (??). Nou heet een winkel hier in Griekenland wel al heel erg snel een supermarkt. Ook als de hele voorraad pasta’s uit 2 zakken spaghetti en 1 pak macaroni bestaat.
En dan in een dorpje met misschien tien gebouwen 2 supermarkten? En dan twee langs elkaar?
That’s Greece people! Als je voor jezelf gaat beginnen in Griekenland doe het dan met een supermarkt of tankstation. 


‘Tja, in welke haal ik nou de psomi’ denkt Monique. Bij één is de stoep
buiten net schoon geschrobd, en dat geeft de doorslag.
Een heerlijk verse goudgele psomi. Eén euro zestig, Niet echt heel goedkoop maar het is wel  een joekel van een brood.

Net goed en wel aan het ontbijt gezeten komt de eerste kudde met herder voorbij. Een typisch Grieks tafereel. Omdat ik net toevallig een heel zwak Wifi-signaal vond, deel ik dat via mijn laptop met Monique’s tablet. Die probeert snel een Skype verbinding op te zetten om Thea het hele tafereel te laten zien. Warempel dat lukt, maar helaas na een paar seconden al ben ik het signaal kwijt. Dan maar gewoon ff bellen.


We vervolgen de mooie route door de bergen. We komen af en toe tot een hoogte van 900 meter. Via Tripoli gaan we zuidwaarts over de E961. Net buiten Sparta doen we boodschappen bij de LIDL.
Vanaf hier gaan we richting Neapoli en Monemvasia. Een prachtige route met veel olijf- en sinaasappelbomen.
We duiken de rechter’vinger’ van de Peloponnesos in. Voordat we naar Kythira gaan willen we een paar dagen doorbrengen bij het strand van Boza. Een plek waar we al een paar keer eerder tot genoegen hebben gestaan.
Het was de bedoeling dat we daar een ‘Boza-meeting’ zouden houden met wat camperforum-genoten (www.camperforum.nl) maar uiteindelijk heeft er een aantal moeten afhaken vanwege blijde en iets minder blijde redenen.  Tja, dan drinken we die Tsipouro mooi alleen op.

En daar zijn we dan om 16:00 uur op Boza.
We hadden onderweg al duidelijk gemerkt dat het flinkt waait. En eenmaal bij het strand is het een dikke windkracht 6 die uit zee waait.
We kiezen met onze bus niet voor de mooiste plek (pal aan het strand) maar voor de beste plek. Uit de wind aan de achterkant van het restaurant wat helaas doordeweeks nog gesloten is.
Een prima plekje. De zon schijnt gelukkig nog even volop gelijk de wind waait, en dankzij de bomen waar de langs staan kunnen we kiezen voor ín of uít de zon zitten.
Ondanks dat het restaurant is gesloten, zijn de buitenkranen en de drie douches gelukkig wel in bedrijf. Er is ook nog ergens een beerput (lees: septic-tank) voor de toiletcassette dus hier kunnen we het wel een tijdje uithouden.


Er staan verspreid tussen de bomen nog een Engelse camper, twee Duitsers, twee Belgen en verder nog een Nederlandse caravan.
Restaurant dicht = zelf grillen vandaag.
Twee van de net in de Lidl bij Sparta gekochte karbonaadjes moeten er meteen al aan geloven. Bij een Griekse salade met Feta en een borrel voelen we ons al snel weer in Greek mood.
Gaandeweg de rest van de dag zwaaien en hallo-en we wat naar alle andere camperaars. Morgen maar eens inniger contact maken.

In tegenstelling tot de woeste zee kabbelt de avond voort. We leggen nog een potje kaart maar de ouzo’s en de lange rit van vandaag laten ons op tijd naar bed gaan.

Truste


Dinsdag 24 mei 2016
Overnachten in Boza (Mpozas), Greece
KM
Coördinaten 36,70429   22,82111

Geen opmerkingen:

Een reactie posten