http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zaterdag 18 juni 2016

Zaterdag 18 juni 2016
Ontwaken op Karathonas Beach, bij Nafplio, Griekenland
KM
Coördinaten 37,54612   22,82049

De temperatuur kwam vannacht niet onder de 32 graden, zowel binnen als buiten niet. De ‘verkoeling’ moest komen van het zo stil mogelijk liggen in de tocht van een achterraam, het zijraam, en het dakluik. Gisteravond bij aankomst hadden we min of meer al besloten om het weekend hier door te brengen, en als we nu de situatie nog eens goed bij daglicht zien denken we dat we daar inderdaad goed aan doen. We kunnen de hele dag in de schaduw van de bomen en in een licht briesje vanuit zee zitten, en dat is met het vooruitzicht op de 40 graden van vandaag waarschijnlijk het enige juiste besluit.
Het strandleven komt al vroeg op gang. Zie je bij ons in Nederland aan de kust niet
zo veel oude mensen op het strand, hier zijn zij misschien wel een kwart van de strandbezoekers. De plekken onder en rond de bomen zijn als eerste bezet, en tegen elven is het al aardig vol. Nou ja, wat heet vol; vergeleken met Scheveningen op een zomerse dag met 40 graden stelt het niet veel voor, maar voor ons, die net stille eenzame baaien op Kythira achter de rug hebben, en sowieso altijd de stilste stranden opzoeken, is het al heel wat.


Wij zitten echter prima onder de bomen, en vermaken ons met wat lezen en het vermaak van de overige strandgasten. En omdat ik me toch nog een beetje nuttig wil maken probeer ik met wat naaiwerk onze stoelen door de laatste vakantiedagen te slepen. Mooi is het niet maar het functioneert wel. Sterk spul dat ijzergaren.
Dat is het dan ook wel zo’n beetje.
Achteraf gezien had ik die jaap op mijn knie hiermee ook wel kunnen hechten
Leuke bloemen op de voorgrond
Als ik aan het einde van de middag naar de dichtstbijzijnde douche bij de bar iets verderop loop, zie ik dat er vanavond een groot feest zal zijn. Het terras is prachtig versierd, en als ik de hele entourage goed inschat zal het om een trouwerij gaan.
Nou weten we uit ervaring met Griekse feesten dat die tot diep in de nacht kunnen doorgaan, dus dan hopen we maar dat de muziek goed is, want we staan zo dichtbij dat we er wel wat van mee gaan krijgen.

Tegen negenen, als het strand zo goed als leeg is, is het dan zover. We horen een bouzoukispeler opwarmen, en bij het eerste instrumentale nummer denken we nog ‘da’s heel niet slecht’.
Als in het tweede nummer ook een zangeres gaat meedoen denken we nog ‘ok, ze moet nog even inzingen’. Bij het volgende nummer denken we ‘die is heel niet goed’, en daarna ‘hopelijk is het volgende nummer weer instrumentaal’. Echter met de bouzoukispeler hebben we het ook vrij snel gehad. Het lijkt of hij elk nummer opnieuw de top van zijn kunsten wil laten horen, maar hij speelt zichzelf enorm voorbij, en enige dosering lijkt hem vreemd.
Na een uur spelen en een korte pauze horen we een andere band, met een zanger die een stuk minder opdringerig zingt dan de zangeres van de vorige band. Maar nog steeds hebben wij vaak en veel beter gehoord op Griekse feesten. Ik zou er zelf en op mijn eigen bruiloft een nare nasmaak aan overhouden.
Maar het muzikale hoogtepunt van de inmiddels nacht is de DJ die tot klokslag vier uur een heerlijke mix maakt van dance met af en toe wat Griekse invloeden.
Van slapen komt dus niet zoveel maar we hoeven morgen toch nergens heen.

Truste

Zaterdag 18 juni 2016
Overnachten op Karathonas Beach, bij Nafplio, Griekenland
KM
Coördinaten 37,54612   22,82049
Geen opmerkingen:

Een reactie posten