http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

woensdag 22 juni 2016

Woensdag 22 juni 2016
Ontwaken in Modena, Italie
KM
GPS   44.6545  10.7811

Een snel ontbijt met cruesli, een sanistop bij de sanistop hier op de camperplek, en dan snel op pad.
Het is prachtig weer, zoals het onze hele vakantie al is.
Zelfs in Zwitserland hebben we – net zoals op de heenreis – volop zon. Dat is in onze Griekenlandreizenhistorie nog nooit voorgekomen. We hadden altijd wel óf op de heenreis óf op de terugreis óf beide gruwelijk slecht weer.
Veel te melden hebben we niet. De eerste pauze maken we na 400 kilometer. Dat is voor mij psychologisch; dan heb ik de helft van de

vandaag geplande afstand al gehad.

Onze overnachtingsstop moet Sprendlingen worden. Dan hebben we morgen nog ongeveer 300 kilometer tot huis.
In Sprendlingen hebben we vaker overnacht. Er zijn meerdere camperplaatsen maar op één keer na stonden we bij de CP van de camperfabrikant Euramobil, die overigens ook de Karmann campers produceert.
Als we er tegen 19:00 uur arriveren staat het verharde deel van de camperplek helemaal vol. Zelfs voor onze bus is geen plek meer. Er is ook een onverhard deel waar we wel eens gestaan hebben maar dat is helaas afgesloten.
Dan maar op de P van een bedrijfshal van Euramobil wat volgens mij de reparatiehal is. Of het wel of niet mag kunnen we niet ontdekken. We nemen de gok maar. Zo groot is onze camper niet en morgenochtend zijn we weer weg.

Even opfrissen, omkleden en dan het dorp in naar de Weinstube ‘Huth’, een lekkere steak met gebakken aardappels vergezeld van een fles Bacchus verorberen! Want dát was vorig jaar toch wel een onverwachte verrassing! [zie: http://mm2greece2015.blogspot.nl/2015/06/zaterdag-20-juni-2015.html]
We volgen het bordje ‘Weingut Huthl’ met de afbeelding van een druiventros. Echter op een belangrijke splitsing aangekomen is er geen vervolgbordje meer.
In een deuropening staat een vrouw te praten met een voorbijganger op een fiets. Die kunnen ons vast wel vertellen waar we ‘Huth’ kunnen vinden.
‘Aber es ist jetzt Mittwoch. Die haben heute alle zu!’
Scheisse, dat hebben wij weer. Net nu we ons zo verheugd hadden op dat heerlijke en eenvoudige maal.

Het stel is echter zeer behulpzaam. De dame denkt dat er toch nog één restaurant geopend is. Ze pakt haar telefoon, belt en vraagt aan iemand aan de andere kant ‘Hallo, haben Sie jetzt geöffnet? Vor mir steht ein nettes Ehepaar das hungrich ausseht, und die möchten gerne etwas essen!‘
Kijk, Duitsers die wat humor hebben, daar houden we van.
En zo komt het dat we tien minuten later in een soort van binnentuin van een eenvoudig Duits restaurant aan een grote pot bier zitten, met schnitzels in de bestelling.


Na dit eenvoudige en typisch Duitse maal trekken  we ‘thuis’ bij de camper een flesje Asti Spumante open. Die had ik speciaal voor deze laatste avond van onze jaarlijkse vijfweekse reis koud gelegd. 
De laatste ja. Wat jammer.
Truste

Woensdag 22 juni 2016
Overnachten in Sprendlingen, Duitsland
KM
GPS   49.86269  7.97615Geen opmerkingen:

Een reactie posten